Mijn tips voor gezonder haar!

Al jaren houd ik mijzelf bezig met mijn haar. Precies 6 jaar geleden ging het namelijk mis. Ik besloot mijn haar te blonderen a la Sylvie Meis, fout nummer 1! Het resultaat mocht er wezen, maar oh wat was de conditie van mijn haar hierdoor verslechterd! Het brak af, het werd droog, het zag er niet uit!

Toen besloot ik er extensions in te knallen, voor zowel lengte als volume, fout nummer 2! Als het al niet goed gaat met je haar, dan is dat het laatste wat je ermee moet doen. Je haar moet ademen en heeft vooral rust nodig na al dat geblondeer en gedoe.

Om eerlijk te zijn vond ik het al nooit fijn om naar de kapper te gaan. Vooral toen mijn haar dat juist het hardst nodig had, besloot ik om de kapper nog harder te boycotten. Ik moest en zou mijn haar lang laten groeien, fout nummer 3! Vooral als je haar beschadigd is en je wilt het weer lang laten groeien, MOET je om de 2/3 maanden je puntjes bij laten knippen.

Jullie begrijpen wel, dat ik na deze traumatische ervaring ;) er een soort van levensmissie van heb gemaakt. Ik moest en zou mijn mooie, gezonde, lange, volle haren weer terug hebben. Het kon me niet schelen hoe lang ik erover deed. Na veel te hebben gelezen en zelf ervaren te hebben, ben ik erachter wat nou werkt en heel fijn is voor fijn en beschadigd haar. Deze tips deel ik heel graag met jullie!

Tip 1, natuurlijke haarvetten en koude douches.

Jaja ladies, probeer je wasbeurt zo lang mogelijk uit te stellen. Ik zelf heb droog haar en was mijn haar om de 4 dagen. De 4de dag gebruik ik een droogshampoo om wat leven in mijn haar te blazen en het effect mag er altijd wezen. Zodra je besluit om dan eindelijk je haar te wassen, sluit de douche dan koud af. Doe dit minstens 30 sec. Koud water maakt het haar gezonder en het glanst ook meer. Koude lucht laat het haar ook meer glanzen en dat is bijvoorbeeld. de reden dat er op een haardroger ook een koudeknop staat.
Koud water sluit de opperhuid en dat maakt het haar sterker en houd het vuil tegen om in de hoofdhuid te dringen. Het is hetzelfde principe als bij het sluiten van de poriën in de huid.

shutterstock_152920013

Tip 2, gebruik de juiste shampoo en conditioner.

Eigenlijk ben ik er pas sinds 1 maand achter wat ik de aller aller aller beste shampoo en conditioner vind. Namelijk de Dr Organic – Moroccan Argan Oil Shampoo en de bij behorende conditioner van de Tuinen. Deze herstellende en hydraterende shampoo is gemaakt met luxe biologische Marokkaanse Argan olie om het haar te verzorgen en te herstellen. De unieke mix van ingrediënten zorgt voor een rijke shampoo die de haarschubben glad maakt en reinigt, het haar ziet er daarna prachtig en levendig uit. En de conditioner; is verrijkt met een mix van natuurlijke ingrediënten om dun, droog en futloos haar meer volume en een oppepper te geven. De conditioner hydrateert, herstelt en beschermt de haarschubben. Het dringt diep door in de haarschacht waardoor het haar zacht en glanzend wordt. En dat is ook echt zo! Gelijk al na mijn eerste wasbeurt zag en voelde ik verschil. Dikke aanrader dus!

De shampoo en conditioneer zijn allebei 10,-.

image-2

 

image-4

Tip 3, neem je vitamientjes B!

Het menselijke lichaam kan B-vitaminen niet zelf aanmaken. Via het voedsel moeten we ze binnenkrijgen. Voedingsmiddelen waar oa veel vitamine B in zit zijn; brood en graanproducten, aardappelen, groente, vlees en vleeswaren, melk,melkproducten, vlees, vleeswaren, groente, fruit, peulvruchten en eieren. Maar mocht je toch zeker willen zijn dat je genoeg vitamine B binnen krijgt voor het bevorderen van je haargroei, kun je ervoor kiezen een supplement te nemen. Ik heb zelf heel lang de supplementen van Davitamon gebruikt, maar sinds kort ben ik erg blij met de supplementen van Solgar. Deze zijn wel wat prijziger dan andere merken. Maar het is het waard!

image-3

imageimage-1

Tip 4, niet de kapper boycotten.

Het is gewoon niet anders. De één heeft erg veel geluk dat het haar minder snel afbreekt. Maar als je net zoals ik, fijn haar hebt, die beschadigd is van het blonderen, of overmatig gebruik van de krul en/of stijl tang, heb je eigenlijk geen keuze. Om de 2/3 maanden zul je toch echt langs de kapper moeten. Wat je kunt doen, is aangeven dat je de lengte van je haar wilt behouden en er echt zo min  mogelijk af wilt. Het helpt vaak als je precies aanwijst hoeveel er max vanaf wilt hebben. Je haar zal hierdoor minder snel afbreken aan de onderkant en binnen de kortste keren gezonder gaan groeien.

o-HAIR-CUT-facebook

Nou, dat waren mijn tips ladies! Mochten jullie nog tips hebben voor mij dan hoor ik dat altijd graag.

Rachel

 

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>