Aruba, One Happy Island

Ik hou zo ontzettend veel van reizen. En die liefde groeit echt met de dag. Het is zo ontzettend leuk om andere plekken te ontdekken en te genieten van mooie stranden. Het liefst reis ik elke maand!
Het was altijd al een droom van mij geweest om zoveel mogelijk te reizen en stiekem heeft het Caribisch gebied mijn voorkeur. Dus gingen mijn vriendje en ik op zoek naar een leuke vakantiebestemming in het Caribisch gebied. We kwamen uit bij, Aruba.

Aruba ligt op +/- 11 uur vliegen vanuit Nederland. En je maakt een korte overstap op Curacāo.
Aruba is een klein eilandje, het is de helft van Curacao en je kunt het in 1 dag helemaal rond rijden met de auto. De taal die gesproken wordt is net zoals in Curacao, Papiaments. Ook wordt er veel Nederlands, Engels en Spaans gesproken, wat natuurlijk fijn is voor ons, zo kunnen we echt met iedereen communiceren.

IMG_4367

Het is altijd lekker weer op Aruba. Het waait daar wel erg hard, maar dat vonden wij juist wel lekker omdat het anders veel te heet is in de zon. Het zorgt er ook voor dat de bewolking die er is, snel verplaatst zodat je dus heerlijk kan genieten van de zon. Het typische van Aruba waren de bomen, die allemaal scheef groeien door de wind. Echt prachtig om te zien.

IMG_4331

De stranden van Aruba zijn echt, prachtig! Wij zijn zelf op Palm Beach, Baby Beach, Eagle Beach en onze privé eiland, Rennaisance Private Island,  die bij het hotel hoort, geweest. Dit zijn de 3 populairdere stranden op Aruba, en die zijn zeker een bezoekje waard. Het water is hier zo fijn en mooi! Je gelooft je ogen niet.
Je kunt super lekker en romantisch uit eten aan het strand, genieten van het mooie weer en helemaal tot rust komen op Aruba. Het is daar overal best rustig en chill, dat vonden wij zo ontzettend fijn.

IMG_4279

IMG_4505

Wij zaten heel centraal in Oranjestad aan de haven. Taxi’s waren voor ons dus prima te doen kwa prijs. Je betaalt zo rond de 12 dollar om vanaf Oranjestad naar Palm/Eagle Beach te gaan. Prima te doen dus! Wel vonden wij was het eten wat aan de prijzige kant. Maar goed, dat hadden we er graag voor over.

IMG_4381

Wat eten betreft kan ik jullie 2 toprestaurantjes aanraden namelijk; Flying Fishbone en Barefoot. Hier zit je namelijk aan het strand, met je voetjes in het water. Zo ontzettend chill.

IMG_4375

We zijn helemaal verliefd geworden op Aruba. En ik was zelfs een beetje verdrietig toen we weggingen. Als het aan mij lag bleven we daar!

IMG_4671

Dit is Palm Beach. Dit was mijn lievelingen strandje. Het water is hier doorzichtig en super schoon. Hier is ook een super leuk tentje “Bugaloe” waar je lekker kunt lunchen met een geweldig uitzicht op zee. ‘s Avonds is hier vaak live muziek en kun je dus met de voetjes van de vloer.

IMG_4484

De bewoners van Aruba, zijn allemaal zo ontzettend lief en hulpzaam. In het hotel, de taxi’s, restaurantjes. Echt iedereen was super lief.

Aruba, One happy Island!

IMG_4379

En wat zijn jullie plannen voor aankomende zomer? Laat het ons weten in de comments! Ik kan niet wachten op mijn volgende vakantie, eind juli :)

Rachel

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>