Paprika jam met philadelphia

Afgelopen december was ik in Brazilië, waar ik kerst vierde met mijn familie en schoonfamilie. Hier hadden ze zoveel lekkers te eten. Iets wat veel indruk op mij maakte was de zelfgemaakte paprika jam. Echt schandalig veel heb ik ervan gegeten met mijn schoonmoeder. Ik besloot het recept over te nemen en het hier in Nederland zelf te maken.

Ingrediënten

- 6 paprika’s

- 1 glas suiker

- 3/4 glas appelazijn (te krijgen bij oa De Tuinen)

-Philadelphia naturel

-toastjes

That’s it! Het is echo zo makkelijk om te maken en het eind resultaat is niet normaal lekker!

photo

Stap 1. Was en snij de paprika’s in kleine stukjes.

Stap 2. Alle stukjes gaan nu in de blender samen met de azijn. Mix totdat alle stukjes paprika papperig zijn.

Stap 3. Het hele mengsel gaat in een pan, LET OP! Het moet een pan zijn met antibaklaag aangezien je nu de suiker ook erin gaat mengen. Je wilt niet dat dit blijft plakken of verbrand.

Stap 4. Laten koken totdat het hele mengsel op jam begint te lijken, dit duurt +/- 40 min.

Stap 5. Laten afkoelen in de koelkast en serveren met philadelphia en toastjes!!

Ik hoop dat jullie er net zoveel van gaan smullen als ik nu op dit moment :)

Rachel

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>