Happy single?

Kan je als alleenstaande even happy zijn als iemand in een goede relatie? Tijd voor een onderzoekje. Het internet daten viert hoogtijdagen en hier is ’niemand ècht op zoek’. Hoe kan dat dan?! Op die ene uitzondering na is het fenomeen datingsite iets dat kennelijk geen garantie geeft. Uit pure nieuwsgierigheid heb ik me er ook aan gewaagd en ging ik samen met de ideeën ’waarom niet’, ’niks te verliezen’ en de belangrijkste ’je weet het maar nooit’ het bredere jachtveld op. Zeker als je geen fanatieke cocktail clubganger bent maar een open haard huismus met een glas goede rode wijn inclusief snuggy, iets om eens uit te proberen. Spannend..

foto

Eenmaal ingeschreven is het net een soort online culinair aanbod, in eerste instantie bloedje interessant. Dat dus, in eerste instantie.. Net als een gerecht moet je een mens in het echt zien, voelen, proeven. Ik ging twee keer op date met twee verschillende mannen. Beide met leuke foto’s en bijbehorend CV. Toch daalde mijn hartslag per direct in de eerste ogenblikken – al dan niet de eerste- van de dates. Hoe leuk ze allebei ook overkwamen en waarschijnlijk ook zijn, in de eerste 90 seconden worden nou eenmaal emoties bepaald en deze sturen je hele denken over de persoon in kwestie. Nee, voor mij is een profiel gewoon niet genoeg om te beslissen om met iemand af te spreken.

Overspoeld met het ultieme gevoel van vrijheid en opluchting fietste ik weer naar huis. Je kan je dan af vragen of je zelf een relatie wilt of dat het is wat de maatschappij wil. Als je het me heel eerlijk vraagt ben ik op dit moment liever nieuwe dromen aan het na-jagen, een cursus sushi bijvoorbeeld, bij elke poging vallen ze uit elkaar. En ik wil liedjes schrijven in m’n woonkamer wanneer ik zin heb zonder dat er iemand is die genoeg muziek gehoord heeft op een dag.. Alleen vieze sokken en rotzooi waar ik zelf verantwoordelijk voor ben, valt dat ff mee! En dan die rust in m’n hoofd, onbetaalbaar.

foto 3

Ik ben ervan overtuigd dat mensen veel aantrekkelijker zijn, misschien wel op hun mooist, als ze hun eigen persoonlijke groei op de eerste plaats zetten. Zo zag ik met de jaarwisseling een plaatje met een quote: 2014: another year alone. 2014 another year alone?!! Another year van vrijheid en ontwikkeling, kortom, tijd om het keukenhof in ’t zonnetje te zetten! Mijn conclusie: singles met deze instelling zijn even gelukkig als mensen met een goede relatie en gelukkiger dan mensen met een relatie die niet werkt.
Als het niet leuk is alleen, hoe kan het dan leuk zijn voor iemand om dit aan te vullen?? Bak een prachtige taart, dan is die kers nooit ver weg :)

Alies

 

 

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>