Thought of the day

‘Iets geks overkwam astronauten die terug keerden naar de aarde’. De letterlijke titel van dit filmpje en je zal gaan begrijpen waarom. Het zal ongetwijfeld een zeer eigenaardige ervaring zijn, vanuit de ruimte de aarde bekijken in al zijn stilte. Ok, een heel bijzondere ervaring, daar is in te komen. Maar dat het onder astronauten collectief omschreven wordt als iets dat alles omvattend is, dan wordt het interessant. Ik, en velen met mij, kunnen ons nauwelijks voorstellen hoe het moet zijn om rond te zweven tussen de planeten in. Naar het schijnt  krijg je naast een beeld, een alles omvattend gevoel, een soort ‘overzicht’ van het leven. Wat ons draaiende houdt, een bewustzijn van hoe klein, fragiel wij zijn maar tegelijkertijd bijzonder. Hoe dit overzicht in perpectief wordt gebracht is misschien iets om bij stil te staan.

Ik maak me misschien minder zorgen dan Wubbo Ockels. Ik denk wel degelijk aan een vorm van waarheid in de boodschap van dit filmpje. Kijken dus.

Alies

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>