Droom kastelen..

Als ik niet in het Leidschendamse paleis geboren was, dan was ik ergens als prinses op de wereld gekomen, in elk geval in een kasteel.

Ik heb er iets mee. De magie, de vele verhalen en generatie die ze hebben mee gemaakt maar bovenal de historie. Hoe kolossaal of klein en pitoresk, ik heb hier de naar mijn mening, mooiste kastelen onder elkaar gezet. Mijn plan is om ze ooit allemaal bezocht te hebben.

Enjoy!

Engeland 

Dit is een groep Amerikanen bij een onbekend kasteel in Engeland, 1921. Dat lijkt mij nou fantastisch, belanden op dit onbekende kasteel waar niemand ooit nog van heeft gehoord. Ik ben nog op zoek

RP-F-2009-123-7

 

Bolsover Castle  
Wel een kasteel dat te vinden is. Ligt in Bolsover, Derbyshire, Engeland. Het werd in de 12e eeuw gesticht door de familie Peverel, die ook eigenaar Peveril Castle in Derbyshire, en kwam onder koninklijke controle in 1155. De site is nu in de zorg van Engels erfgoed en is een monumentaal pand en een Scheduled Ancient Monument

bolsover-castle

 

Conwy Castle
Een kasteel in Conwy, aan de noordkust van Wales. Het is gebouwd in 1283-1289 als onderdeel van Koning Edward I van Engelands tweede campagne in Noord-Wales. Zoals veel van de kastelen in dit gebied is het ontworpen door James of St. George. De bouw kostte ca. £15.000, het grootste bedrag dat Edward aan zijn Welshe kastelen heeft besteed tussen 1277 en 1304. Het kasteel is nooit belegerd tot de burgeroorlog en sporadisch gebruikt in de 14e eeuw. In 1665 werd al het hout, ijzer en lood uit het kasteel gehaald door William Milward in opdracht van de derde Lord Conway

Conwy Castles Historic  Sites

 

Balmoral Castle

 

Winsor Castle 

 

En wat leuk, daar hebben we Denenmarken namelijk Slot Frederiksborg

Een kasteel in de Deense stad Hillerød in het noorden van het eiland Seeland. Het slot is gebouwd in de jaren 1600-1620 in Hollandse (!!) renaissance stijl. Aan de bouw werkten onder andere Hans I van Steenwinckel  (mogelijk de ontwerpen) en zijn zonen mee. In 1560 werd door koning Frederik II het eerste deel van het slot gebouwd, maar dat werd door zijn zoon Christiaan IV gesloopt. Hij begon in 1600 aan de bouw van een nieuw slot, dat 20 jaar later klaar was.

Frederiksborg-Castle-Hillerod-Denmark

 

In Frankrijk barst het van de kastelen, hier een selectie
Chateau de Chenonceau
Dit kasteel wordt ook wel “Château des Dames” genoemd omdat King Henry II dit kasteel aan zijn metresse Diane de Poitiers gaf. Toen hij overleed gooide zijn vrouw, the Queen Catherine de Medici, Diane eruit en ging er zelf wonen. Overal kom je de lettercombinatie HDC tegen, oorspronkelijk H en D en toen de King overleed plakte Catherine haar ‘C’ eraan vast.

schloss_chenonceau-jpg

 

Chateau de Chambord
Gebouwd om te dienen als jacht kasteel voor François I, Château de Chambord is een super voorbeeld van de Renaissance architectuur in Frankrijk. Het kostte maar liefst 30 bouwjaren in de 16de eeuw. Een extravagant kasteel met een gelift dak van 800 gebeeldhouwde kolommen met 440 kamers en 85 trappen, een van de grootste kastelen in the Loire Vallei

chambord_kalesi

 

Chateau Dazay-Le-Rideau
Gebouwd in de  heerschappij van koning Francois I (waar architectuur en kunst bloeide vanwege de Renaissance), Chateau Azay-le-Rideau is een klein, charmant en romantisch kasteel met Italiaanse architectuur. Het is moeilijk te geloven dat het werd gebruikt als een defensieve vesting in het verleden vanwege haar schoonheid.

azay-le-rideau

 

Chateau de Chaumont
Gebouwd in de 10e eeuw met resten van een fort om Blois te beschermen, tussen 1465 en 1510 omgebouwd door Charles I en Charles II d’Amboise. Het kasteel van Chaumont werd een jaar na de dood van Henry II gekocht door Catherine de Medici.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Chateau d’Ussé
De plek waar de auteur van de Sleeping Beauty, Charles Perrault zijn inspiratie vandaan haalde, later ook voor de Disney film.

usseschloss

 

Spanje
Dit is De Alcázar van Segovia, een koninklijk paleis op de hoogte van een rots tussen de rivieren Eresma en Clamores Het werd gebouwd tussen de twaalfde en de zestiende eeuw en er waren een groot aantal verbouwingen en restauraties. Het was de favoriete verblijfplaats van vele royals. Het paleis diende ter inspiratie van de Disney film Cinderella

alczar1-934x2

 

Maar dan Duitsland.. BAM
Dit is Neuschwanstein in de winter van de voorkant.  Staat in Beieren, is een kasteel in Hohenschwangau bij Füssen in de Allgäu, gebouwd in de tweede helft van de 19e eeuw in opdracht van (de later krankzinnig verklaarde) koning Ludwig of Lodewij II van Beieren. Het is het beroemdste bouwwerk van Lodewijk II en met zo’n 1,3 miljoen bezoekers per jaar een van de populairste toeristische attracties van Duitsland. De bouw werd door Ludwig gestart in 1869 en zijn bedoeling was het oprichten van een middeleeuws ridderslot. Het ontwerp van de burcht werd gemaakt door de theaterarchitect en decorontwerper Christian Jank en voor de uitvoering waren Eduard Riedel en Georg von Dollmann verantwoordelijk. De werken aan het kasteel werden bij het overlijden van Lodewijk in 1886 onmiddellijk stilgelegd.

neuschwanstein_castle_germany_winter

Of in de zomer vanaf de zijkant..

 

Dan Lichtenstein 
Dit historisch kasteel is gebouwd in de 19e eeuw. Het is gelegen aan de rand van de Zwabische Alpen, 817 meter boven de zeespiegel.

lichtenstein-castle-ryan-wyckoff

 

Hohenschwangau Castle
Hohenschwangau werd in de 12e eeuw gebouwd door de ridders van Schwangau. De Schwangause ridders waren eerst leenmannen van de Welfen en later van de Hohenstaufen, die vaak in Hohenschwangau te gast waren.

Hohenzollern-Castle1

 

Burg Eltz 
Een van de belangrijkste burchten in Duitsland, gelegen in de plaats Wierschem. Het is sinds 1157 de residentie van de graven van Eltz. Er werd 500 jaar lang aan gebouwd waardoor zowel middeleeuwse alsook gebouwen in renaissance stijl ontstonden. Rond zijn imposante slotplein staan acht woontorens. Binnen valt er adellijke wooncultuur door de eeuwen heen te bewonderen. In de schatkamer worden kunstvoorwerpen van goud en zilver, ivoor en porselein evenals historische wapens bewaard.

castle_eltz30.

 

Praque Castle, Tjechië 

Kylemore Abbey, Ierland

Burg Hochosterwitz, Oostenrijk 

Chateau de Chillon, Zwitserland 

Catherine Palace, Rusland 

 

Osaka Castle, Japan

 

Hogwarts at Universal Studios, Orlando ;)

Alies

 

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>