Dessert tip van de week!

Toetjes!!! Gebeeldhouwde prachtig versierde suiker taartjes, een lust voor oog en tong. Wie houdt daar nou niet van?
Ik.. Geen zoetekauw, nooit geweest en het zal ook wel niet zo heel snel veranderen. Vroeger door het prachtige uiterlijk verleid, om na de zoveelste verwoede poging toch weer van een koude kermis thuis te komen. Vooral marsepein veroorzaakt een kokhals effect . Op verjaardagen partijtjes bij vriendinnen was dat best lastig.  ’Jij houdt vast niet van pannenkoeken’, mijn ‘nee, dat klopt’ werd me niet altijd in dank af genomen. Toch heeft mijn smaak zich in de loop der jaren ontwikkeld, nog steeds geen zoetekauw maar ik vind een pannenkoek op z’n tijd best lekker. Vooral zoet en hartig gecombineerd is voor mij een uitkomst.

Zo zat ik laatst bij een Italiaan en die had dit lekkernij op de kaart staan: parmezaan met truffel honing. Wat een vondst! Naar mijn mening een ware smaaksensatie. Dé hartig/zoet combinatie om uit te proberen! Makkelijk zelf thuis te maken: Een stukje parmezaan, gesneden en in reepjes/blokjes, sprenkel er wat truffel honing overheen (te koop bij delicatessenzaken of groothandel), een klein bakje erbij om extra te kunnen dippen, vork om te prikken en genieten maar..

foto 2

Alies

 

 

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>