Dessert tip van de week!

Ben je net als ik een zoetekauw maar wil je wel zo verantwoord mogelijk eten? Lees dan snel verder, voor een heerlijk toetje.

Waar ik vandaan kom, Brazilïe, is gecondenseerde melk razend populair Het wordt in heel veel toetjes, taarten en fruitshakes gebruikt, Brazilianen kunnen echt niet zonder. Als klein meisje kreeg ik af en toe een heel klein pakje met gecondenseerde melk en die mocht ik dan helemaal leeg slurpen.

mocinha-choco-210g

Maar wat is gecondenseerde melk precies? Gecondenseerde melk is ingedikte melk en wordt ook wel geconcentreerde melk of geëvaporeerde melk genoemd. Gecondenseerde melk is er met en zonder toegevoegde suiker.

Wij hadden nog een blikje staan, dus zijn we wat fruit gaan kopen, aardbeien, bananen en ananas. Maar je kunt echt alles erin stoppen wat je lekker vindt. Als je je fruitsalade klaar hebt hoef je alleen maar wat gecondenseerde melk over het geheel te gooien en klaar is kees! Je kunt er ook voor kiezen alles in de blender te doen met wat melk erbij, yummiieee! Als je dit nog nooit gegeten hebt kun je het beste eerst even proeven voordat je je blikje boven je fruitsalade leeg gooit. En vergeet ook niet dat hier veel suiker in zit, dus let je op de lijn of wil je gewoon niet teveel snoepen kun je ervoor kiezen om slechts 1 lepeltje door je fruit te gooien.

photo 2-1

 

 

Zo ziet een blikje gecondenseerde melk eruit. Je kunt deze tegenwoordig zelfs in de albert hein vinden!

photo 1-1

 

photo 4-1

Probeer het uit, het is zo lekker! Laat me vooral weten wat jullie ervan vinden =)

Rachel

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>