De kracht van de beslissing

Het is best lastig hoor boodschappen doen. 5 soorten mozzarella en de goedkoopste is niet van de buffel dus een stuk minder lekker.. Kwaliteit versus kwantiteit en waar trek ik die grens?! In het geval van twijfel en de mozzarella neem ik de beste prijs/kwaliteit verhouding. Gelukkig heeft dit niet veel invloed op mijn levensloop. Maar toch, elke beslissing hoe klein soms ook, is een schakel van het levenspad welk ieder mens zelf creëert. Studierichting, vrienden, partner en een baan wegen aanzienlijk zwaarder in dit geheel. Maken we geen keuzes over iets wat er toe doet, dan ervaren we stress, twijfel, pieker momenten, slapeloosheid, kortom, we zij niet gelukkig. Knopen zijn er om doorgehakt te worden. 9 van de 10 is je eerste gevoel juist.

foto 2

Hoe meer een beslissing voor je betekent, hoe zwaarder de factoren wegen en hoe groter de consequenties zijn. Daarnaast spelen persoonlijke kwaliteiten en wensen meer en meer een rol. Als een belangrijke keus eenmaal gemaakt is, koers houden!! Er is niets niks erger dan het opgeven van iets dat belangrijk voor je is. Echt op een verkeerd belangrijk spoor? Denk aan studie gekozen die niet past; beter ten halve gekeerd dan ten hele gedwaald. Een betere les bestaat niet. Kennelijk ben je in het proces voor de gemaakte keus aan iets voorbij gegaan. Als jij de oorzaak weet te traceren ben je gezegend, dan heb je er ook nog over na gedacht en zal je hoogst waarschijnlijk niet in herhaling vatten.

foto 3

Zo is ’Gelukkig zijn’  een besluit. Ongeveer het grootste cadeau wat je jezelf kunt geven. En deze, van alle keuzes schittert in zijn eenvoud. Genieten van wat is, de grote en kleine dingen, blij zijn met wat je wèl hebt. De kunst is om het je te blijven beseffen. Als iets voor jou belangrijk genoeg is, dan is opgeven geen optie, geen uitzonderingen, nooit. Ja, dan kan je je leven zo mooi maken als je zelf wilt. Natuurlijk zullen er tegenslagen zijn, de vraag is dan welke keuzes jij maakt hoe ermee om te gaan. Misschien niet altijd makkelijk, maar wie weet is het het wel waard.

foto

Alies

 

 

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>