Bezoekje aan de B-Academy

Afgelopen week was ik model voor een collega van mij die de opleiding Visagie volgt aan de B-Academy en daar wil ik jullie iets over vertellen.

B academy is een onafhankelijk opleidingsinstituut voor hair, make-up en fashion styling. De opleiding tot visagist kun je volgen in 16 weken. Hierna zou je dus aan de slag kunnen als visagist voor onder andere modeshows, fotoshoots en of televisie.

Makeup-Lessons1

Op deze dag kregen de leerlingen les in het shapen van een gezicht. Dit deden ze eerst heel naturel, met verschillende foundation kleuren en daarna gingen ze over op een jaren 80 look.
Maar wat is shapen eigenlijk? Shapen en highlighten zijn makeup technieken waarmee je een gezicht op z’n mooist kan laten zien. Deze technieken worden door vrijwel iedere professional gebruikt. Door middel van shapen breng je schaduw aan en door middel van highlighten licht je het gezicht op.

Aan het begin van de les werd eerst een model opgemaakt door een professionele visagist zodat de leerlingen dit als voorbeeld konden gebruiken. Ik was echt zwaar onder de indruk van de manier waarop de lerares aan de slag ging. Alsof het super makkelijk is!

IMG_3005Dit was het resultaat van de lerares haar model. Ik vind de kleuren combinatie die ze gebruikt heeft echt wonderbaarlijk mooi en goed bij elkaar passen. Ze heeft paars, oranje en geel gebruikt en deze goed ‘geblend’. Meng je deze 3 kleuren goed dan krijg je dus een heel warm effect op het gezicht. De strakke lijnen creëerde ze met een gevouwen zakdoek. Ze legde uit dat je eerst goed naar je model moet kijken en naar de kaaklijnen om te bepalen waar je deze precies op het gezicht kunt plaatsen.

Toen was het tijd om zelf aan de slag te gaan en ik was reuze benieuwd naar hoe mijn collega dit zou doen.

IMG_2965

 

Tadaaaaaa, dit ben ik geshaped. Echt zo grappig om te zien. Dit effect heeft hij alleen met foundation gecreëerd. Dit doen ze omdat dit voor fotoshoots beter werkt dan poeder.

IMG_2989

 

Hier was hij al bezig met de jaren 80 look.

IMG_3004

Je kunt nu de stappen die hij maakte goed zien. Ik moet zeggen dat ik hem echt erg goed en secuur vond werken. Natuurlijk was dit voor hem ook een eerste keer dus je moet van alles uitproberen en je wordt constant verbeterd waardoor je ziet wat je fout doet.

Zelfs ik heb veel opgestoken in de les en ik ben erg te spreken over deze opleiding. Elke week krijg je iets nieuws aangeleerd en je krijgt ook huiswerk mee zodat je alles wat je in de les leert uiteindelijk snel kan toepassen op verschillende modellen.

Ben je geïnteresseerd in de opleiding of wil je meer informatie kun je een kijkje nemen op hun website; B-Academy.

Till next time lovers,

Rachel

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>